Balans in je leven - Deepak Chopra

balans in je leven_deepak chopraIn het boek Balans in je Leven -  Totale gezondheid van lichaam en geest zegt Deepak Chopra dat het eerste geheim over volkomen gezond zijn, is dat je er voor moet kiezen. Vervolgens is het belangrijk dat je weet wel lichaamstype of dosha je bent. Ben je een vata, pita of kapha persoon?

In Ayurveda berust ziekte op een verstoring van het evenwicht tussen de drie dosha's; vata, pitta, kapha. Kwaliteiten die volgens het ayurvedisch mensbeeld in een bepaalde onderlinge verhouding in ieder van ons aanwezig zijn. Genezing betekent dus weer het tot stand brengen van het voor ons unieke evenwicht.

Om volkomen gezond te kunnen worden is het allereerst noodzakelijk er achter te komen welke constitutie je van huis uit hebt, "welk type je bent". Gewapend met deze inzichten kan je begrijpen waarom je zo verzot bent op augurken of waar je voorkeur voor honing vandaan komt. Ook je komt er achter waarom je altijd last hebt van koude voeten en je partner daarentegen altijd klaagt over de warmte. Verder begrijp je ook waarom de een altijd zo hard van stapel loopt en de ander eerst de kat uit de boom kijkt.

Dit boek geeft een overzicht van de rijke schakering aan mogelijkheden die de ayurvedische arts door de oude traditie worden aangereikt of die op basis van universitair onderzoek, dat in India nog steeds wordt verricht, zijn ontwikkeld, om dat evenwicht te herstellen. Ayuerveda werkt behalve met verfijnde diagnostische methoden, reinigingskuren, voedings- en dieetadviezen en speciale kruidenpreparaten ook met meditatietechnieken. die de uitwerking van de lichaamsgerichte behandeling nog blijken te versterken.

De arts Chopra, die eerder het begrip quantum-genezing introduceerde, heeft met dit boek niet alleen een zeer deskundige, maar ook buitengewoon prettig leesbare en boeiende handleiding geschreven, die iedereen enthousiast zal maken voor de - bij uitstek holistische - ayurvedische geneeskunst.

Deepak Chopra, arts is auteur van vele boeken op het gebied van ayurvedische geneeskunst.Centraal in zijn holistische ideeën over gezondheid staat zijn streven naar vereniging van westerse wetenschappelijke kennis met oeroude Oosterse filosofieën en geneeswijzen, zoals Ayurveda en Yoga, maar ook met alternatieve gezondheidsconcepten uit de New Agebeweging, bijvoorbeeld meditatie en homeopathie.

 

ISBN10:                              9020244019

ISBN13:                              9789020244014
Hans mars
Door

Hans mars

op 24 Jul 2017

Is dit boek in Engels te verkrijgen en op voorraad?

Monique
Door

Monique

op 24 Jul 2017

Hoi Hans, De Engelse titel van dit boek is Perfect Health en volgens mij bij Bol.com te bestellen. Met gezonde groet, Monique Smit

Reactie plaatsen