Leefstijl = Gedrag

Kom in beweging!


Dit ben ik, Monique Smit, het gezicht achter SanaLifestyle. Ik ben een levensgenieter, optimist, moeder van 2 (volwassenen) kinderen, echtgenote en leefstijl- en vitaliteitscoach.  In de loop der tijd heb ik geleerd én ondervonden dat gezondheid, vitaliteit en levensplezier niet iets is dat je overkomt. Daar heb je zelf heel veel invloed op.


Ik ben nieuwsgierig en vind het leuk om nieuwe inzichten en mogelijkheden uit te proberen en mij zelf te uit te dagen om regelmatig uit mijn comfort zone te stappen. Zo ervaar ik zelf wat wel werkt en wat niet en wat bij mij past als het gaat om een gezonde leefstijl. En belangrijker, zo heb ik de regie over mijn gezondheid en vitaliteit.


Ben ik altijd 100% in balans of vitaal? Nee, hoor (maar wel vaak). Maar dat is niet de essentie. Waar het mij om gaat is dat ik mij bewust ben dat ik met mijn manier van leven, mijn leefstijl invloed heb op mijn gezondheid en welbevinden, zowel lichamelijk als geestelijk en dat ik flexibel om kan gaan met veranderingen, ook als het even niet meezit. Ik hou de regie en blijf verantwoordelijk voor hoe ik mij voel, wie ik ben en wat ik uitstraal.

" Luister naar je hart, want dat klopt" 

Toen ik enige jaren geleden last kreeg van vage gezondheidsklachten en op mijn werk ook niet helemaal meer lekker op mijn plek zat,  ben ik in gesprek gegaan met mijzelf . Wat vind ik belangrijk? Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik? Wat is mijn doel, zijn enkele vragen die ik mijzelf heb gesteld. 


Naast denken ben ik ook meer gaan luisteren naar mijn gevoel, mijn hart, omdat ik er achter kwam dat mijn verstand en gevoel niet altijd op één lijn zaten.Dit proces heeft er toe geleid dat ik qua loopbaan het roer heb omgegooid en ook diverse aanpassingen in mijn leestijl heb gedaan. Met als resutaat meer plezier, meer energie en een betere gezondheid.


En het mooie is dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Het is mijn doel om jou en anderen te inspireren om meer inzicht te krijgen in je gezondheid en je bewuster te worden  van de invloed van je leefstijl hierop en om je uit te dagen om hier

blijvende veranderingen in aan te brengen. Waarbij het accent ligt op willen en niet moeten!


Ik zie mij dan ook als een no nonsense coach met aandacht voor de mens en aandacht voor leefstijl & gezondheid. Wat uniek is in mijn manier van werken is dat ik verschillende inzichten en invalshoeken combineer waardoor ik een brug sla tussen het lichaam en geest want zij vormen immers één geheel!  Zo ontstaat er een holistische, integrale benadering van gezondheid en vitaliteit.


Mijn motto is ........

Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart,

Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voedingvoldoende beweging en ontspanning én

de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Want gezondheid, vitaliteit en geluk is niet iets dat je overkomt. Daar heb je zelf veel invloed op.

Kennis en ervaring

Ik heb ruime ervaring in het coachen van mensen en heb ik mij de afgelopen 10 jaar op diverse vlakken geschoold om op een holistische manier naar leefstijl, gezondheid, vitaliteit en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te kijken. 

Ik heb ik geen medische bevoegdheid,  stel geen diagnoses en geef geen advies over medicatie.