Opgeblazen gevoel na het eten? 10 tips om er vanaf te komen

Opgeblazen gevoel na het eten? 10 tips om er vanaf te komen

Ken je dat een opgeblazen gevoel na het eten of last van winderigheid?. Onderstaande tips kunnen helpen:

plant klein Eet bewust en rustig. Kauw uitgebreid op één hap. Op deze manier wordt het eten goed fijngemaakt en start de vertering. Maag en darmen worden zo minder belast.
plant klein Zorg voor een ontspannen samenzijn en zet alle communicatiemiddelen als GSM, IPad en televisie uit. Door ontspanning kan het lichaam beter verteren. Laat eventueel ontspannende muziek spelen tijdens de maaltijd.
plant klein Beperk de toevoeging van suiker en kunstmatige additieven als E-nummers aan uw voeding.

Opgeblazen gevoel – 10 tips

plant klein Zorg dat je maag zuur genoeg is zodat de eiwitvertering goed kan starten: neem ’s morgens een ½ versgeperste citroen in water
plant klein Kies voor gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie en kokosolie. Kijk uit met het hoog verhitten van vetten zoals bij bij bakken en frituren;
plant klein Kies voor licht verteerbare bereidingswijzen zoals koken, stoven, stomen en bereiding in de oven;
plant klein Eet koolhydraten en eiwitten gescheiden: groenten met vis of vlees zonder pasta, aardappelen of brood of  groenten met volle granen als quinoa en volkoren rijst;
plant klein Ananas en papaja zijn rijk aan krachtige, natuurlijke spijsverteringsenzymen;
plant klein Drink een kopje pepermuntthee of venkelthee direct na de maaltijd
plant klein Voeg verse gember of gemberpoeder toe aan de maaltijd. Tuinkruiden zoals peterselie en bieslook kunnen ook helpen.

 

Voor sommige mensen die last hebben van een opgeblazen gevoel is het belangrijk om te weten dat paprika, look, ui, groene boontjes en koolsoorten gasvorming kunnen geven.
wil je extra ondersteuning dan kunnen voedingssupplementen zoals: Hydro-Zyme, Gastrazyme, Bio-6-Plus, Beta TCP je spijsvertering helpen. Maar raadpleeg hiervoor eerst een deskundige.

Bron: Energetica Natura

Monique Smit van SanaLifestyle is de leefstijlcoach in Leidsche Rijn, Vleuten , De Meern en Utrecht. Uitgangspunt van SanaLifestyle is dat een gezonde én afwisselende leefstijl de basis is voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij voor een groot deel hoe gezond jij bent!

Klik hier voor de homepagina van SanaLifestyle

 

 

Over de schrijver
Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Laat mij als leefstijl- en vitaliteitscoach jou hierin ondersteunen.
Reactie plaatsen