Het Ayurvedische Kruidenboek - Deepak Chopra

Praktisch naslagwerk dat laat zien hoe we op natuurlijke wijze een hogere weerstand, hernieuwde lichaamskracht en meer energie kunnen verwerven. Het boek geeft een beschrijving van de veertig meest gebruikte kruiden uit de Ayurvedische keuken. Van ieder kruid zijn de botanische kenmerken opgenomen en ook worden er instructies gegeven voor het gebruik van de kruiden. Daarnaast is een lijst van klachten opgenomen die met kruiden kunnen worden bestreden.
Het ayurvedische kruidenboekIn de eerste hoofdstukken wordt de geschiedenis van de kruidenleer geschetst, de huidige interesse in een alternatieve geneesvorm en de ayurvedische kijk op gezondheid en disharmonie die stoelt op het principe van dynamische uitwisseling van energie tussen mensen en het universum.

Er staat duidelijk dat de kruiden niet bepaalde medicijnen kunnen vervangen, ze zijn alleen geschikt kleine balansverstoringen op te lossen, zoals spijsverteringsproblemen, mannen- en vrouwenkwaaltjes, artritis en stemmingswisselingen.

De bespreking van elk kruid begint met een eenvoudige zwart-witafbeelding, de gewone naam, de Latijnse en de naam in het Sanskriet. Na de wetenschappelijke beschrijving staan de praktische toepassingen en het Ayurvedische gebruik. De tekst is zeer toegankelijk met duidelijke schematische overzichten in grijs fond en het geheel is in goed lopend Nederlands vertaald. Aan het eind een kruiden- en kwalenregister en een website-adres waar de onbekende kruiden bij het Chopra-centrum besteld kunnen worden.

ISBN10: 9401300178

ISBN13: 9789401300179
Reactie plaatsen