Van 2012 naar 2013


Vroeger vond ik het terugblikken en vooruitkijken aan het einde van een jaar maar onzin. Maar met de jaren ben ik me gaan realiseren dat wil je echt in het heden staan, wil je met aandacht, plezier en energie leven, het terugkijken en vooruitkijken je daarbij helpt. Het kan geen kwaad om eens te stil te staan bij wat je gedaan hebt en wat dat voor je betekent heeft. Geeft het je plezier, energie, geluk, voldoening of doe je de dingen omdat je ze altijd al zo gedaan hebt? Met dit laatste is niets mis, mits je er niet echt gelukkig bij voelt.

 Wat voor jaar was 2012?

Wat voor jaar was 2012? In het beantwoorden van deze vraag heb ik eerst eens gekeken wat op voorhand over het jaar 2012 werd gezegd. Kort samengevat: 2012 wordt het jaar van geluk en beweging. Ideaal om nieuwe zaken op te starten en een jaar van een grote omslag in ons leven en bewustzijn.

Zo’n jaar was 2012 voor mij zeker. In het begin van 2012 werd ik door een reorganisatie op mijn werk met mijn neus op de feiten gedrukt “Ga ik voor 100% voor mijn baan in loondienst? Of is dit moment om met iets nieuws te beginnen? Twee weken heb ik met mijn gevoel en verstand een innerlijk gevecht geleverd. Ga ik voor zekerheid of ga ik dat doen waar van ik denk dat ik gelukkiger wordt maar wat ook een hoop onzekerheid met zich meebrengt? Mijn gevoel heeft de overhand gekregen. Ik ben iets nieuws gestart! Een tweede loopbaan in een heel andere richting!

 Start Tweede loopbaan

Het vormgeven van deze 2e loopbaan, deze beweging, omwenteling is de rode draad voor mij in 2012 geweest. Ik heb mezelf een goed onder de loep genomen. Wat zijn mijn drijfveren, wat zijn mijn kwaliteiten en welke wil ik dagelijks gaan inzetten. Ik kwam er achter dat ik een verbinder ben. Ik vind het heerlijk om mensen en onderwerpen met elkaar te verbinden. Dit gecombineerd met mijn eigen zoektocht om zelf de regie te pakken in het verbeteren van mijn gezondheid en het niet willen accepteren dat er niets te doen was aan de artrose aan mijn rechterheup, hebben in 2012 geleid tot SanaLifestyle nieuwe vorm.  Mijn missie is mensen te inspireren en te begeleiden om bewuster te gaan leven met als resultaat gezond(er) oud worden.

Gezond Oud worden

Vanuit mijn visie dat ons lichaam zelf heel goed weet wat het nodig heeft om goed te functioneren maar dat wij deze kennis kwijt zijn geraakt, heb ik het afgelopen jaar de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd. Dit was thuiskomen! Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Ook heb ik mijn website een nieuwe “look and feel” gegeven. Heb ik workshops en trainingen gegeven, een E-book gemaakt, mensen geïnspireerd en geadviseerd. Heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen. Maar ben ook weer in contact gekomen met mensen die ik heel lang niet meer gezien of gesproken had. En heb ik samen met Petri Dobbenberg de Nationale Vitaliteitsdag in het leven geroepen.

Een jaar vol beweging. Met hele leuke momenten maar ook met momenten dat je soms bij jezelf denkt “waar ben ik aan begonnen! Heb ik wel de juiste beslissing genomen?” Als ik dan weer mijn droom voor ogen haalde, kreeg ik meteen antwoord op deze vraag. Ja het is de juiste beslissing!

En 2013?

Tot zover de terugblik. Nu de vooruitblik. Ik noem het geen goede voornemens. Dit komt bij mij over als “dingen die ik moet doen” en ik heb een aversie tegen het woord moeten. Ik praat meer over dingen ik wil gaan doen of wil ervaren met SanaLifestyle:

  • Leuke, geslaagde, inspirerende Nationale Vitaliteitsdag op zondag 24 maart
  • Afmaken van mijn online programma’s Oergezond met Oervoeding en Stress-vrij in 26 dagen
  • Nieuwe workshops en trainingen ontwikkelen
  • Mensen blijven inspireren en adviseren dat ze met Oervoeding hun gezondheid, hun vitaliteit kunnen verbeteren
  • Schrijven van een 2e E-Book
  • Kettle-belt workshops gaan geven

Wat inspireert jou?

sanalifestyle en 2013

Dit zijn activiteiten die ik graag wil gaan doen. Maar zijn dat ook dingen die mijn (potentiële) klanten willen? Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat jij op het gebied van Vitaliteit en Gezond Oud worden wil weten of waar je behoefte ligt.

Wil je hiervoor voor mij een (meerkeuze)- vragenlijst invullen? Deze is geheel anoniem en het neemt max. 5 minuten van je tijd in beslag. De door jouw geleverde input inspireert mij in het verbinden en inspireren van anderen.

Met gezonde groet,

Monique Smit

Over de schrijver
Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Laat mij als leefstijl- en vitaliteitscoach jou hierin ondersteunen.
Reactie plaatsen