SynOmega 3


SynOmega-3
is een nieuw voedingssupplement van Bonusan. Een unieke emulsie bestaande uit DHA, Choline en Vitamine D3. Maandag 11 november ben ik naar de productpresentatie geweest. Maar waarom is Synomega-3 zo uniek en wat doet het?

De mensen die omega-3 capsules (EPA/DHA) slikken, weten dat dit over het algemeen grote capsules zijn die niet altijd even lekker doorglijden. Sterker nog het kan een reden zijn voor jou maar ook voor ouderen of kinderen om dit niet te slikken. Terwijl EPA/DHA juist zo belangrijk voor ons is. Je kan ook de capsule openmaken en de visolie door je drinken gooien of direct opdrinken maar dan blijf je vaak met een sterke vissmaak in je mond zitten. En als je dan een boer moet laten……. (doe maar niet).

Bioriginal, al jaren een belangrijke speler op het gebied van zowel plantaardige als marine Omega’s (Omega 3, 6, 9) heeft 10 jaar gewerkt aan het ontwikkelen van een omega 3 emulsie.

Bonusan heeft de omega 3 vetzuuremulsie van Bioriginal verrijkt met vitamine D3 en Choline. Voor de smaak is mango toegevoegd waardoor het een frisse smaak heeft. Het product is gegarandeerd  vrij van  GMO, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen .

Maar wat doen EPA/DHA, vitamine D3 en Choline en waarom een emulsie?

De voordelen van een omega 3 emulsie boven capsules of olie

Waarom nu een emulsie ontwikkelen als er al omega 3 capsules en olie is? Een emulsie is beter in te nemen dan een capsule en lekkerder dan visolie schreef ik al. Dat maakt het dat het voor mensen met slikproblemen of mensen die een afkeer hebben van het innemen van capsules toegankelijker om in te nemen (denk aan ouderen en kinderen).

Verder kan je in een emulsie een hogere dosering EPA/DHA toevoegendan in capsules. Daarnaast blijkt uit verschillende wetenschappelijk studies dat omega-3 vetzuren in emulsievorm significant beter opgenomen worden dan in olie of capsule. En als je iets slikt wil je wel dat het goed opgenomen wordt. Anders heb je dure poep

Omega 3 vetzuren

Dit zijn voor de mens essentiële vetzuren. Essentieel wil zeggen dat wij deze vetzuren nauwelijks zelf nog kunnen aanmaken. Wij moeten dit dus met onze voeding binnenkrijgen.

evolutie mens en groei hersenenHet feit dat EPA en DHA voor ons essentieel zijn zit in het feit dat wij van aap tot mens geëvolueerd zijn door het eten van vis. Onze voorouders, de Homo Sapiens ontstonden zo’n 200.000 jaar geleden,  leefden in de buurt van water en dit water bevatte vis en schaaldieren. Het eten van vis en schaaldieren is belangrijk geweest voor de ontwikkeling en groei van onze hersenen en dus voor de evolutie van aap naar mens. Wist je dat onze hersenen voor 50% bestaan uit vet?

Vis en schaaldieren bevatten veel EPA en DHA (omega 3 vetzuren), choline en vitamine D3. EPA en DHA zijn belangrijk omdat zij helpen bij het voorkomen en/of verlichten van uiteenlopende klachten en (chronische) ziekten. Omega-3-vetzuren zijn onder meer van belang voor hart en bloedvaten, (foetale) hersenontwikkeling, gezichtsvermogen, mentale en emotionele gezondheid, afweersysteem, bewegingsapparaat, glucose- en vetstofwisseling en huid.

Ook nu nog is voldoende inname van omega 3 vetzuren, choline en vitamine D3 belangrijk voor een goede gezondheid. Om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen moeten wij er naar streven om minimaal 2 tot 3x per week vette vis te eten of een minimale inname van 450 mg DHA en EPA per dag.

Vitamine D3

Vitamine D3 is een vetoplosbare vitamine. Veel mensen kennen het omdat het in levertraan zit. Het is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden, het verhoogt ook de opname van kalk in de botten en zorg voor een goede calciumgehalte in het bloed. Daarnaast geeft het een gunstige invloed op het immuunsysteem. Ook voor de werking van spieren biedt vitamine D3 uitkomst.

Vitamine D bevindt zich in voeding zoals vette vis, eigeel, levertraan. Als je dagelijks veel vitamine D rijke voeding eet krijg je toch te weinig binnen. De overige vitamine D zal ons lichaam zelf moeten aanmaken met behulp van zonlicht, maar helaas schijnt de zon in Nederland niet zo vaak en zelfs als de zon schijnt zitten we vaak het grootste gedeelte van de dag in huis of op kantoor. Wij krijgen dus niet voldoende vitamine D binnen om in onze dagelijkse behoefte te voorzien! En dat wordt ook bevestigd door diverse wetenschappelijke onderzoeken, want daaruit blijkt dat veel mensen (50 tot 80%) een middelmatig tot ernstig vitamine D tekort hebben.

Choline

Choline is een essentiële voedingsstof. Het maakt deel uit van het vitamine B-complex. Het is een halfvitamine omdat het in geringe mate door het lichaam wordt aangemaakt. Choline is een van de weinige natuurlijke stoffen die in staat is de hersenbarrière te doordringen. In de hersenen produceert choline een stof die noodzakelijk is voor het goed functioneren van het geheugen. Daarnaast biedt Choline ondersteuning aan de leverfunctie, de bloedsomloop en zorgt het voor en normale vetstofwisseling.  Een lage choline-inname aan het begin van de zwangerschap verdubbelt de kans op neurale buisdefecten.

De choline-inname is bij veel mensen marginaal omdat de bronnen waar het in voorkomt zoals lever, eidooiers, bonen, groene bladgroenten slechts in te geringe hoeveelheden worden gegeten. Ei heeft jaren in slecht daglicht gestaan vanwege hart- en vaatziekten. Dertig jaar geleden was het een doodzonde om eieren te adviseren. Het zou cholesterol verhogend werken en hart- en vaatklachten veroorzaken.

Leo Pruimboom, zeer bekende psycho-neuro-immunoloog zegt over choline “Baanbrekend: Choline essentieel voor optimale gezondheid”

Voor wie is SynOmega 3?

Eigenlijk voor iedereen. Want SynOmega 3 bevat stoffen die voor ons allemaal; jong, oud, man, vrouw essentieel zijn en die wij met de voedingvandaag de dag onvoldoende binnenkrijgen of zelf kunnen aanmaken. SynOmega 3 is een combinatie van 3 stoffen die een belangrijke rol in de evolutie van de mens hebben gespeeld en nog spelen. Zij versterken elkaar.

SynOmega 3 is ook zeer  geschikt voor zwangere vrouwen omdat DHA en choline bijdragen aan de cognitieve ontwikkeling van het ongeboren kind. En voor sporters. Zij kunnen de toegevoegde choline goed gebruiken als zij hun uithoudingsvermogen willen vergroten

Voordelen SynOmega 3

Rijk aan omega 3 vetzuren DHA en EPA

Synergetische combinatie met choline en vitamine D3

Beter opneembaar dan een capsule of olie

 

Heb je interesse en wil je SynOmega 3 proberen? SanaLifestyle kan SynOmega 3 voor je bestellen. Een flacon van 250ml kost € 32,50 (dit is incl. btw en excl. verzendkosten).

Stuur via het contactformuler een email naar SanaLifestyle en wij nemen voor de bestelling contact met je op.

 

Als je wilt reageren op dit artikel kan dat door het achterlaten van een reactie. Ook kan je het verder verspreiden door het te delen met anderen. Je kan hiervoor de social media knoppen gebruiken

 

Gezond oud worden, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

 

 

Over de schrijver
Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Laat mij als leefstijl- en vitaliteitscoach jou hierin ondersteunen.
Reactie plaatsen