arrow_drop_up arrow_drop_down

Met een holistische benadering krijg je beter grip op stress, ervaar je meer rust meer energie en plezier!

Stress wie heeft hier geen last van? 

Of het nu gaat om leren voor een tentamen, werkdruk , niet goed overweg kunnen met je baas of een collega. Je baan kwijt zijn en de druk van het solliciteren voelen,  zorgen maken om de hypotheek. Twijfelen aan jezelf, geen nee kunnen zeggen, alles goed willendoen, hoge verwachtingen hebben, weinig zelfvertrouwen hebben?.....

Ik denk dat iedereen wel een eens last van stress, of spanning heeft. Op zich kan een beetje spanning geen kwaad. Soms heb je spanning nodig om beter te presteren. Maar als stress te lang aanhoudt gaat dit ten koste van je gezondheid en vitaliteit.

Stress uit zich veelal op meerdere fronten:  fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Een holistische, of integrale aanpak van stress is een totaalbenadering ie zorgt dat je langdurig en duurzaam grip ops stress krijgt.

Wat is stress?

Stress is een overlevingsmechanisme. Het is een reactie op acuut gevaar waar je maar op twee manieren op kan reageren om te overleven: door te  vechten of te vluchten . Ook wel bekend als de fight-flight reactie. 


Stress is een overlevingsreactie die alle andere noodzakelijke lichamelijke processen overheerst. Ons lichaam reageert op acuut gevaar door de alarmfase te starten. Hartslag gaat omhoog, ademhaling gaat omhoog, immuunsysteem wordt geactiveerd, er worden diverse ontstekingsstofjes en stresshormonen geproduceerd (adrenaline en cortisol). Direct hierop volgt de reactiefase, vechten of vlechten en als het gevaar is geweken, volgt de herstelfase.

Stress anno 2018

De meeste mensen hebben geen last hebben van acute gevaar stress maar van langdurige stress veroorzaakt door ondermeer zaken als zorgen om de hyptoheek, aanhoudende werkdruk, files, je baas, ruzie met een vriend,  een tentamen verwachtingen die je jezelf oplegt etc....


Ons lichaam maakt geen onderscheid tussen acuut gevaar en langdurige zorgen. Gevaar is gevaar. Hierdoor komen we niet in de herstelfase en putten we ons. We krijgen te maken met lichamelijke en geestelijke klachten zoals; vermoeidheid, geen zin meer hebben om iets te doen, darmirritaties, concentratiestoornissen, terugkerende ontstekingsreacties, buikvet, slaapproblemen, verhoogde hartslag etc.


Langdurige stress put ons uit. Je lichaam verbruikt meer energie dan gezond voor je is en dit gaan ten koste van je algehele gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf en je vitaliteit.

Krijg grip op stress

We kunnen niet één-twee-drie onze stressreactie veranderen. Als dat zo was, had dit al plaatsgevonden. Soms is het wegnemen van datgene dat de stress veroorzaakt ook niet altijd mogelijk. Is het je baas? Dan kan je natuurlijk ontslag nemen. Maar stress om de baas wordt dan vervangen door stress over de hypotheek die betaald moet worden.

We kunnen wel leren om onze mindset ten opzichte van dat wat stress oplevert te veranderen. Beter leren om te gaan met die factoren die stress veroorzaken in ons leven. We kunnen ook werken aan ons energienivo door goede voeding, beweging en ontspanning. Met andere woorden zorg dat je belastbaarheid, dat wat je energie geeft omhoog gaat en de belasting, dat wat energie kost omlaag gaat.

Werkwijze SanaLifestyle

  • Denken, voelen, bewustworden en ervaren  wat stress met je doet (stressklachten)
  • Zicht en grip krijgen op de stressoren
  • Op persoonlijke en verfrissende wijze leren hier beter mee om te gaan.
  • Herkennen van gedragspatronen die stress in de hand werken.
  • Zorgen dat met gezonde voeding, gerichte beweging, ontspanning  en de juiste mindset de belastbaarheid wordt verhoogd
  • Aandacht voor het herstellen van de energetische energiebalans.
  • Door gerichte leefstijlveranderingen  meer energie krijgen wat je nodig hebt voor de herstelfase

Mogelijkheden en Tarieven

Startgesprek

- Bespreken/verdiepen persoonlijke situatie 

- Bespreken vitaliteitsscan

- Doelen en aandachtspunten bepalen

-

duur ongeveer anderhalf uur

Vervolggesprek

- Coaching op de aandachtspunten

- Doen van gerichte oefeningen

- Bewustwording, inzicht en ervaren


duur ongeveer 1 uur


Grip op Stresspakket

- Intakegeprek

- Drie vervolggesprekken

- Bepalen neurotransmitterprofiel

- Energetisch testen en in balans brengen

totale waarde € 392,50