Leuke Lifestyle Apps

Tegenwoordig heeft 44% van de Nederlandse bevolking een smartphone (en dat percentage stijgt nog steeds) en steeds meer mensen hebben een tablet. Naast het internet zijn Apps een belangrijke informatie- én inspiratiebron. Je kan nu altijd en overal via je telefoon iets over een onderwerp te weten komen, iets opzoeken of noteren.

In een gezonde leefstijl waar juiste voeding, voldoende beweging en ontspanning belangrijke pijlers zijn, zijn App’s niet meer weg te denken. Als je in de app store van bijvoorbeeld Apple kijkt bij Gezondheid en Fitness of Lifestyle kom je in beide categorieën al meer dan 250 apps tegen.

Ik heb hier enkele apps voor je op een rij gezet die je kan raadplegen voor informatie, inspiratie of ondersteuning. Deze lijst is zeker niet zaligmakend of af.  Het kan zijn dat jij goede ervaringen met andere apps hebt, dan hoor ik dat graag van je. Ik heb de apps onderverdeeld in voeding, beweging en ontspanning

Voeding

Paleo Smoothie SanaLifestylePaleo Smoothies, € 0,89
Als je op zoek bent naar heerlijke, gezonde en verse Paleo smoothie recepten dan  ben je bij deze app aan het juiste adres. Deze app telt 70 unieke en gezonde Paleo smoothie recepten waarbij het water je in de mond loopt. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen recept toe te voegen aan deze app.


E-nummers SanaLifestyleE-nummers, €2,39
Allerlei smaak-  en kleurstoffen worden vaak toegevoegd aan de voedingsmiddelen om de smaak of houdbaarheid te verbeteren. Als je een kruidenmix, chips of pastasaus koopt  kun je op de verpakking van het product teruglezen welke stoffen er aan het product zijn toegevoegd, deze toevoegingen heten E-nummers.
Met deze app kun je precies zien wat voor stof er achter de E-nummers schuil gaat. Je kunt op elk moment heel snel opzoeken wat voor prodcuten schadelijke E-nummers bevatten. Er is ook een lite versie en deze is gratis.

primal paleoPrimal Paleo, gratis
Deze app staat in de top 5 van alle Health & Fitness app in iTunes! En is voor iedereen die meer wil weten van de Paleo of Primal leefstijl. “Our aim is to get you back to the way nature intended: A fat burning machine, full of energy, fit and happy”‘. De app bevat de volgende mogelijkheden.

  1. Voedingslijst: je kan op zoeken of iets paleo is of niet, handig als je boodschappen doet.
  2. Recepten; allerlei Paleo-ontbijt, -lunch en – dinerrecepten
  3. Oefeningen: je hebt de keuze uit 3 niveau’s en je kan kiezen uit 3 soorten  “workouts” (cardio, krachttraining, gewichtsbeheersing)
  4. Join the community; volg alle updates over Paleo eten bewegen en leven in Europa en Amerika

 Ontspanning 

so chicken sanalifestyleSo chicken, gratis
Gelukkig in het leven staan, is iets wat ieder mens hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Of dit doel bereikt wordt door goed te leven, hard te werken of anderen te verblijden verschilt per persoon, maar soChicken kan helpen het geluk in het leven te vinden.

soChicken werkt heel simpel: bij het openen van de app laat deze de meest recente artikelen zien waarin tips worden gegeven voor een mooi leven, ervaringen staan over hoe dingen aangepakt kunnen worden of hoe je de meeste ontspanning vindt. Door de verscheidenheid aan artikelen kan elk mens wel een passend artikel vinden in het enorme archief wat soChicken rijk is. De app draait om gelukkig leven en dat is te merken. Er staan alleen maar positieve artikelen in, tips om te ontspannen, ontstressen en bijkomen. Alleen al het lezen van soChicken ontspant al gigantisch!

mindfulness sanalifestyleMindfulness, € 1,79
Altijd een excuus bij de hand om niet te mediteren? Dan is deze app de eenvoudigste en beste manier om het wel te doen en hiervan te genieten. Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness bijdraagt aan stressreductie. Deze app bevat diverse geleide meditaties, van 5-10-15-20-30 en 40 minuten, geschreven en ingesproken door Stephan Bodian, auteur van het boek “Meditatie voor dummies”. Daarnaast bevat de app een checklist voor een optimale meditatie en een 10-minuten durende ontspanningsoefening die je kan doen ter voorbereiding.

vision board sanalifestyleVision Board, € 0,79
Met de app Vision Board Deluxe maak je een visionboard van je dromen en doelen. Je kan voor elk gebied van je leven; familie, vrienden, werk, dromen, vrije tijd etc een Visonboard maken. Je kan zelf foto’s, opmerkingen en quotes toevoegen. Deze app is gemakkelijk te bedienen en je kan je focussen op wat voor jou belangrijk is in je leven.

 Beweging

runtastic sanalifestyle

Runtastic (€ 0 tot 1,79)
De app’s van Runtastic maken het beginnen met sporten en het blijven sporten een stuk leuker en uitdagender.  Deze apps helpen je om je sportieve doelen te bereiken zonder dat je allerlei verplichtingen voelt.  Je kan allerlei sportieve gegevens meten om zo je oefeningsresultaten te optimaliseren. Je kan activiteiten van jezelf met elkaar vergelijken, of met de activiteiten van anderen. Wat je wilt vergelijken, bepaal je helemaal zelf. Deze app legt automatisch verstreken tijd, afstand, verbrande calorieën, snelheid en hoogte vast.  Zo weet je hoeveel kilometer je per week loopt of fietst. Je hebt een Runtastic app voor hardlopen, fietsen, mountainbiken, wandelen en diverse krachtoefeningen.

yoga poses sanalifestyleYoga Fitness Poses-Breathing, Stretchess and exercise training, gratis
Yoga betekent in het Sanskriet “unie” en  verwijst naar de harmonieuze samenwerking tussen lichaam en geest. Het basisprincipe van yoga is ademhaling in combinatie met bewegen. Door dit samen goed te doen bereik je geestelijke, lichamelijke en spirituele kracht en innerlijke vrede.  Deze app bevat vele yoga poses die uitgelegd worden en verduidelijkt worden dmv een afbeelding.

nike training club sanalifestyleNike training club, gratis
De Nike Training Club is jouw persoonlijke trainer, overal en altijd.  Verbeter je figuur, spierkracht en balans met meer dan 85 workouts.  Speel extra exclusive workouts van beroemdheden als Lea Michele en professionele atleten als Shawn Johnson en Rihanna’s persoonlijke trainer, Ary Nuñez vrij. In deze app kan je de gedetailleerde instructies ondersteunen met muziek uit je eigen playlist. Kies de workout die bij je past, zet hem aan, doe de workout, deel je vorderingen en verdien de extra beloningen. Er zijn workouts van 15, 30 of 45 minuten

Over de schrijver
Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Laat mij als leefstijl- en vitaliteitscoach jou hierin ondersteunen.
Reactie plaatsen