Een vitale geest in een gezond lichaam!

Een holistische aanpak voor een gezonde leefstijl

Meten is weten

Naast coaching maak ik gebruik van verschillende meet-instrumenten en vragenlijsten voor het verkrijgen van nog meer inzicht in jouw situatie. 

Meten is weten

Holistisch

Door het combineren van  verschillende inzichten en invalshoeken ga ik uit van een integrale, holistische benadering van de mens, gezondheid, vitaliteit en leefstijl.

Maatwerk

Mijn no- nonsense aanpak , nieuwsgierigheid, compassie en humor  staan garant voor een eigen, persoonlijk succesvol coachingstraject. Coaching is maatwerk

Leefstijlcoaching

Wil jij je energieker voelen? Meer in balans zijn en werk maken van een gezond(er), vitaler leven? En zoek je iemand die jou hierin kan ondersteunen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als integraal (holistisch) leefstijlcoach ben ik de gids en inspirator die jou ondersteunt en motiveert om in je dagelijks leven betere keuzes te maken. Keuzes die bij jou passen en die zorgen voor meer energie, levensgeluk en balans. Nu maar ook later!

Ik ben een no-nonsense coach; praktisch ingesteld en doelgericht. Je laat je niet door mij coachen omdat je alleen maar gezellig wilt praten. Je wilt iets bereiken. Je wilt je energieker, vitaler, meer in balans voelen. Samen stippelen we de passende route voor jou uit om dit te bereiken. Maar wees gewaarschuwd naast een no-nonsense instelling beschik over humor, een gezonde dosis inlevingsvermogen en vind ik kwetsbaarheid een kracht!

Ik ben de leefstijlcoach voor jou als je ...........

 • Vast zit in je huidige leefpatroon en het je niet lukt om iets te veranderen maar je wilt het wel
 • Niet tevreden  bent met je gewicht bent en op een gezonde manier gewicht wilt verliezen waarbij je niet op iedere calorie hoeft te letten (het moet wel leuk bijven)
 • Last van overgangsklachten hebt en met aandacht voor voeding, beweging en ontspanning het tij wilt keren
 • Het gevoel hebt een jongleur te zijn. Je houdt meerdere ballen in de lucht en wil hier beter mee om kunnen gaan. Misschien zelfs wel wat ballen (tijdelijk) neer kunnen leggen
 • Altijd maar klaarstaat voor anderen maar dat dit je geen energie meer geeft maar juist kost en je vindt het tijd worden dat jij op de eerste plek komt
 • Je moe, futloos voelt en/of slecht slaapt. Zelfs aan de dingen die je leuk vindt kom je niet meer toe 
 • Gezonder wilt gaan eten en meer wilt bewegen maar je weet niet hoe
 • Je niet meer wilt laten leiden door stress maar hier juist grip op wilt krijgen.
 • Het idee hebt dat je meer uit het leven kan halen dan dat je er nu uithaalt
 • Nieuwsgierig bent hoe het met jouw gezondheid en vitaliteit is gesteld
 • Wil weten wie je echt bent waardoor je keuzes maakt vanuit je hart.

Mijn manier van werken

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

We maken kennis met elkaar. Jij vertelt wat over jouw situatie, je wensen en doelen en wat leefstijlcoaching jou kan brengen. Ik luister naar je. Vertel je wat over mijzelf en mijn werkwijze. Samen kijken we wat jij nodig hebt en beslissen we of we samen verder gaan. 

Intakegesprek

Voorafgaand aan dit gesprek vraag ik je één of meerdere vragenlijsten in te vullen. De uitkomsten bespreken we samen in het intakegesprek en bepaal jij je coachdoel. Indien nodig of gewenst verrichten we tijdens dit gesprek ook diverse metingen. Samen spreken we ook het aantal persoonlijke coachgesprekken af.

Persoonlijke coachgesprekken

In deze  gesprekken gaan we werken aan het behalen van jouw doel. De inzichten die je opdoet, aangevuld met tips en adviezen ondersteunen jou in het behalen van jouw doel. Je gewenste eindsituatie. Soms krijg je "huiswerk" mee. Coaching is maatwerk en geen “one-size fits all aanpak".

Afronding

Als jij je gewenste doel hebt behaald. Je voelt je vitaler,  energieker en meer in balans. Of je hebt voldoende inzichten en tools opgedaan om alleen verder aan je doel te werken, ronden we de coaching af. 

Terugkomgesprek

De ervaring leert dat het prettig is om na 4 maanden na afronding van het coachtraject een terugkomafspraak in te plannen. Kijken hoe het er dan voor staat en wie weet kom je tot de constatering dat je behoefte hebt aan verdere coaching

Uit ervaring weet ik dat lekker in je vel zitten, je vitaal en gezond voelen niet iets is dat vanzelfsprekend is. Je manier van leven (leefstijl) heeft hier grote invloed op.

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen aandacht voor je lijf hebben in de vorm van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Het heeft ook te maken met wat er in je hoofd omgaat;  je gedachten, overtuigingen. Wat je in je hart voelt (emoties en verbinding,) en zingeving.  Door te versterken wat er nodig is en te benutten wat er al is, kan je de juiste stappen zetten, vanuit kracht en verbinding en zelf de regie gaan voeren.