Gezonde chocola Xocai - het bestaat!
06 september 2012 

Gezonde chocola Xocai - het bestaat!

Ik ben dol op chocola, jij ook? Probeer dan ook eens donkere chocola van Xoçai. De nieuwste  sensatie in chocoladeland en nog gezond ook! 

 

Waarom is  Xoçai donkere chocola gezond?

Xoçai donkere chocola is gemaakt van koudverwerkte cacao. Dit proces zorgt ervoor dat de gezondheids- bevorderende werking van cacao enantioxidanten beter behouden blijft dan bij vele andere chocoladesoorten. Hier worden veelal verwerkings- methoden gebruikt die letterlijk de voedingswaarde uit de cacao verwijderen. De cacao wordt “vernield” (of gealkaniseerd), de belangrijkste reden voor het verlies van flavanoïden, een van de voedingsstoffen die voor de vele gezondheidseigenschappen van cacao zorgen. Verder bevat deze chocoladesoorten vaak een overkill aan geraffineerde suiker, melk, was, vulstoffen en allerlei andere zaken die je liever niet wilt weten.

Naast dat Xoçai koudverwerkt is, zijn er aan Xoçai chocolade Açai- en Blauwe bessen toegevoegd en wordt Xoçai chocola gezoet met laagglycemische rietsuikersapkristallen, waarmee het voor veel diabetespatiënten geschikt is.

 

Wat zijn antioxidanten en flavonoïden?

Antioxidanten zijn stoffen die oxidatie tegengaan. Het woord ‘antioxidant’ betekent ook ‘tegen oxidatie’. De belangrijkste rol van antioxidanten is het beschermen van de lichaamscellen tegen zogeheten vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in het lichaam vrij komen bij oxidatie, bijvoorbeeld tijdens het vrijmaken van energie uit voedingsstoffen. Daarnaast zijn vrije radicalen aanwezig in sigarettenrook en vervuilde lucht.

Antioxidanten zorgen ervoor dat de vrije radicalen onschadelijk gemaakt worden. Voorbeelden van stoffen met een zogenoemde antioxidantwerking zijn de vitamines C en E en de mineralen selenium (seleen) en zink. Anti-oxidanten zitten onder meer in groente, fruit, groene thee en in cacao.

De ORAC-testmethode is de norm voor het meten van het antioxidantenvermogen van voedsel. Dat wil zeggen het vermogen van het voedsel om vrije radicalen te neutraliseren. Zie het plaatje voor de  hoeveelheid antioxidanten van verschillende voedselsoorten. Onverwerkte caco en açaibessen, de hoofdbestandelen van Xoçai chocola zijn hoger dan in sommige van de meest bekende voedselsoorten die rijk zijn aan antioxidanten.

Pure of donkere chocola bevatten flavonoïden. Veel meer dan in  rode wijn of groene thee zit Flavonoïden hebben een  beschermende invloed op onze bloedvaten, een ontstekingsremmend effect en beschikken over anti oxidante eigenschappen .

De Açaí-bes

Açaí (ah-sa-i) is een energierijke bes die in het Amazonegebied wordt geoogst. De kleine, paarse bessen zitten boordevol voedingsstoffen voor het lichaam zoals aminozuren, essentiële vetten, vitaminen en mineralen. Het is de op een na grootste voedselbron van antioxidanten, inclusief diverse soorten polyfenolen. De açaíbes bezit in feite ca. 14 keer meer antioxidanten dan spinazie en meer dan 30 keer meer antioxidanten dan rode wijn.  al

jarenlang als een graadmeter voor de antioxidantinhoud wordt gebruikt.

De vele gezondheidsvoordelen van Xoçai chocolade op een rij:

 • bijzonder rijk aan antioxidanten, die vrije radicalen neutraliseren
 • verhoogt de weerstand
 • bevordert het (natuurlijk) afweersysteem
 • geeft energie
 • bevat serotonine (voor een goede gemoedstoestand)
 • helpt bij de verlaging van het slechte LDL cholesterolgehalte
 • goed voor de bloeddruk
 • goed voor huid en haar
 • goed voor het behoud van soepele gewrichten
 • bevat essentiële oliën omega 3,6,9 (uit acai)
 • rijk aan vezels
 • cafeïnevrij
 • vrij van gluten en transvetten
 • vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • vrij van conserveermiddelen
 • geschikt voor mensen met lactose intolerantie
 • geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • geschikt voor diabetici

Mens- en milieuvriendelijk productie van cacao

De cacaobonen in Xoçai chocola zijn afkomstig van kleine familieboerderijen in Ivoorkust. Als een sociaal en milieubewust bedrijf heeft MXI Corp (moederbedrijf)zich ervan overtuigd dat er geen sprake is van menselijke exploitatie en dat er geen pesticiden worden gebruikt bij het oogsten van de cacaobonen.

Krijg je al trek en wil je proberen?

Bestel nu een Xoçai nuggets probeerpakket met maar liefst 20% korting. Het probeerpakket bestaat uit 14 Nuggets en kost normaal € 35,00 inclusief verzendkosten. Je betaalt nu € 28,00 inclusief verzendkosten. Met het probeerpakket kunt u bij het gebruik van 2 stuks per dag een hele week  lang genieten van heerlijke chocolade en zelf aan den lijve ervaren welke positieve effecten donkere chocolade kan hebben voor je.

Over de schrijver
Een gezonde en afwisselende leefstijl is de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning en de juiste mindset bepaal jij zelf hoe gezond jij bent. Laat mij als leefstijl- en vitaliteitscoach jou hierin ondersteunen.
Reactie plaatsen